Kerst 1983 begon radiopiraat Freewave Radio Leiden met illegale uitzendingen vanuit Leiden. Nu, 35 jaar later, is een speurtocht gestart naar medewerkers van toen. Dertig zijn er inmiddels getraceerd. Het is de bedoeling om niet alleen een reünie met oud-medewerkers te organiseren, maar ook om een nostalgische uitzending te verzorgen. Daarvoor wordt dan gebruik gemaakt van de studio en uitzendfrequenties van Sleutelstad. 

Ook is Freewave Radio sinds deze week weer te beluisteren. Voorlopig alleen online via een livestream op www.freewave.nl en bijvoorbeeld via de radio-app Tunein. Ook is de voormalige piraat actief op FacebookInstagram en Twitter.

Freewave was in de jaren tachtig een van de bekendere piraten in Zuid-Holland en het station was mateloos populair onder met name jongeren. Eind 1987 viel definitief het doek voor de illegale uitzendingen op 96.4 FM. De toenmalige Radio Controle Dienst had de piraat toen 76 keer uit de lucht gehaald en de uitzendapparatuur in beslag genomen. In de jaren 90 keerde Freewave legaal terug onder de vlag van de toenmalige lokale Omroep Rijnland.

Oud-medewerkers kunnen zich melden via een van de sociale media van Freewave of een mailtje sturen een info@freewave.nl.